БГ EN

Нина Рангелова кара сърф с любимия в Мексико

31-08-2016 00:25


Звездата на българското плуване в момента Нина Рангелова презарежда батериите за новия сезон със сърф в Мексико и в компанията на любимия си – литовеца Миндаугас Садаускас. Двамата отмарят на плажа на курорта Канкун. Въпреки че са репутацията на най-бързите плувци в страните си, те се плицикат във водите на Атлантическия океан със спасителни жилетки.”Плажът никога не достига”, това написа Нина Рангелова под кадъра с челната си стойка на сърф в профила си във фейсбук


Всъщност Нина и Миндаугас не порят вълните с класическа сърф, а с с дъска за гребане, която се нарича падълборд. Пък и вълни няма. За сметка на това температурата на водата е 35 градуса.


„Тук е в залива и няма вълни. Трябва в Калифорния. Затова си караме падълбоард. Седиш прав на него и с едно гребло гребеш. Трябва да балансираш, че не е много лесно”, заяви Рангелова пред Първи български плувен сайт.


Преди ваканцията в Мексико Нина участва за трети път на олимпийски игри в Рио де Жанейро, но настинка й попречи да реализира опита за атака на полуфинал на 200 м св. стил.
С любимия Миндаугас Садаускас обезопасени със спасителни жилетки
 

Канкун е най-големият и най-красивият международен туристически курорт в страната. Плажовете са покрити с бял пясък, водите са синьо-зелени и чисти, а културният живот предлага археологически останки от пирамиди и музеи на открито.
Delfina

Спринт
Други новини