БГ EN

Талант в хавайския сърф яхва олимпийската вълна с наш производител

30-09-2016 09:32

 


 

Обещаващият талант Никола Абаджиев-Коки е амбициран да стане първият наш олимпиец в хавайския сърф, гонейки квота за Токио през 2020 г. със специална екипировка, направена от роден производител. Тийнейджърът е едно от лицата на първия български бранд за неопренови костюми и аксесоари Runawave, произвеждащ изцяло у нас.


16-годишният Коки (на горната и долната снимка) е настоящият носител на приза в категорията „Surf Man Open” и отличен за най-добър трик  от състезанието „Дребни срещу Старчета“.


Както е известно хавайският сърф е вече олимпийски спорт.  


Другите две рекламни лица на Runawave са испанци. Алберто де Марио е младата надежда на страната си в дисциплината лонгборд. В тазгодишното издание на Salinas Longboard Festival той стана шампион при аматьорите, побеждавайки повече от 55 участници.


Нагай Пунтивейро е любителят на огромните вълни в отбора на Runawave, който е обиколил половината свят в търсенето им. През декември 2015 г. е отличен за най-добра вълна в състезанието „La vaca” („Кравата“).


Нежната сила сред спортистите на Runawave е Илияна Стоилова – неколкократен национален шампион по фънборд за жени и инструктор по уиндсърф.

 


„Горд съм, че след 3 годишна упорита подготовка и усилен труд заедно с екипа стигнахме до тук. Вдъхновени от работата си, ние ще продължаваме да усъвършенстваме и създаваме нови продукти, за което ще разчитам изключително много на професионалните спортисти на Runawave в лицето на Никола Абаджиев – Коки, Алберто де Марио, Нагай Пунтиверио и Илиана Стоилова“, заяви при представянето на производителя Георги Маринов - мениджър на Runawave.

 По време на официалното откриване Runawave в заведението Raffy Bar & Gelato Pool изненада гостите си с две състезания – баланс по сърфиски и преплувай басейн въоръжен с гребло и дъска (SUP). Под музиката на холандският сърф рок певец Пат Смит, Миленита, Roots Rocket и Антон Райчев. Нощта бе ярко осветена от огненото шоу DIVINITAS, а градусът на забавление бе вдигнат от брейк танцьорите YA CREW.

Водещ на вечерта беше актьорът Филип Аврамов-Фицата, който се погрижи за смеха и доброто настроение на всички гости.

 

Видео с уменията на Коки
Delfina

Спринт
Други новини