БГ EN

Румяна Нейкова тренира деца в неравностойно положение за кауза

10-11-2016 10:15 | BGswim.info

 

Олимпийската шампионка в гребането Румяна Нейкова е патрон на традиционния благотворителен бал на фондация „Сийдър”, който ще се проведе в събота в хотел „Шератон”.


Включи в търга в ролята на треньор, провеждайки занимание с децата и младежите от центровете и ги запозна с магията на нейния спорт. Олимпийската шампионка от Пекин 2008 и двукратна световна от години работи с хора с увреждания.

Звездата в гребането се присъединява с лицето си към каузата на фондация „Сийдър“, която цели промяна, както на държавните политики и социални нагласи по отношение на хората с увреждания, така и към подобряването на социалните услуги, които се ползват в страната.

 

През 2013 г. Нейкова полага основите на параолимпийкото гребане в България, като сформира отбор от състезатели с увреждания. Решава да се посвети на работата с хора в неравностойно положение с оглед подобряването на качеството им на живот, социална рехабилитация, интеграция и личностната им реализация.

 

Набраните средства на търга, който е с начален час 18,30 ч., ще бъдат инвестирани в развитието на деветте социални услуги, управлявани от фондацията. Ще бъдат използвани за поддръжката на центровете за настаняване от семеен тип в Казанлък и Кюстендил, в които живеят над 100 деца и младежи.Също и за Центъра за социална рехабилитация и интеграция в Кюстендил. Той предоставя дефицитни за областта услуги за хора с увреждания като рехабилитация, логопедия, трудова терапия и арт терапия.

 

Сред предметите за наддаване ще са бухалки и обръч на бронзовите олимпийски медалистки от ансамбъла ни по художествена гимнастика, тениски на „Ливърпул” и „Манчестър” Юнайтед с автографи на играчите от двата английски отбора.

 

Фондация „Сийдър  е създадена през 2005 г. и оттогава работи активно в развитието на социалните услуги с акцент върху индивидуалната грижа. Благотворителният бал ще обедини ангажирани към каузата личности, които ще се насладят на интересна програма, благотворителен търг с уникални колекционерски предмети и томбола с много награди. 

Водещи на събитието ще бъдат актрисите Яна Титова и Радина Думанян, а за доброто настроение по време на вечерта ще се погрижат музикантите Пейо Филипов и „Камино бенд“.

В програмата е включено и благотворително наддаване на предмети с колекционерска стойност и произведения на изкуството, което ще бъде водено от актрисата Яна Маринова. 

 

 

 

----------

BGswim.info се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата „Плуване & Водна топка“, за да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: Румяна Нейкова, гребане, търг


Delfina

Спринт
Други новини