БГ EN

Плуването като упражнение при проблеми с гърба

17-04-2018 17:01


Хората, които имат проблеми с гърба, често не могат да извършват обикновени физически упражнения и натоварвания. Те се затрудняват и при активностите, предназначени да възстановят неразположението.


Ако внимаваме при извършването на физическите упражнения, оставяйки тялото да се възстанови, повишаваме шансовете си за успешна рехабилитация. Доста често проблемите, свързани с гърба, се дължат на прекалено напрежение и липса на възстановяване.

Плуването се оказва алтернатива за хората, които страдат от проблеми с гърба. Голямото предимство е водата, която служи за опора, докато мускулите се укрепват.

Ако имаме ефективна техника на плуване при стила „бруст“, можем да опитаме с нея. „Слушайки“ тялото си, трябва да решим дали се чувстваме комфортно и дали да продължим да я практикуваме.`

 

За много плувци проблемът при този стил е, че той напряга врата и гърба, тъй като те държат главата над водата или напред. Колкото по-вдигната нагоре е тя, толкова по-ниско са бедрата, а това също създава известно съпротивление.

Свободният стил и плуването по гръб могат да бъдат от голяма полза. Плуването в стил кроул помага за разтягане и раздвижване на гърба. Освен това осигуряват и солидна сърдечносъдова тренировка.

Аквааеробиката също е възможен вариант за хората с болки в гърба. Тя ще бъде от полза за развиване на гъвкавост и мобилност.


Източник: Pulse.bg


----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата „Плуване & Водна топка“, за да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: фитнес, упражнения, здраве


Delfina

Спринт
Други новини