БГ EN

И 11 януари ще е неучебен ден в София

10-01-2017 17:43

 

И сряда (11 януари) ще бъде неучебен ден в София, съобщи кметът Йорданка Фандъкова.

"В над 70% от училищата на територията на Столичната община все още цялостно или частично не е постигната необходимата температура за провеждане на учебни занятия", мотивира решението тя. По думите ѝ в голяма част от училищата на по-високите етажи и в северните или северозападните крила от сградите температурите са под нормите. Кметът припомня изискванията на Столичната здравна инспекция, според които за провеждане на учебен процес е необходимо температурата в стаите да бъде над 18 градуса.


"Замерванията продължават и очакванията са до четвъртък нужните температури да бъдат постигнати. 12 януари (четвъртък) ще е учебен ден, като в правомощията на директорите е да вземат решения за режима на работа в конкретното училище", пише Фандъкова в официалната си страница във фейсбук. В събота тя мотивира решението ваканцията в столицата да не се удължава с това, че още от 6 януари всички директори на училища са били инструктирани да пуснат отоплението, така че стаите да се стоплят, освен това градският транспорт работи нормално, а улиците се почистват. Ден по-късно обаче Министерството на образованието реши ваканцията да бъде удължена.

"Проблемът със затоплянето на стаите идва от това, че по време на ваканцията отоплението е било намалено до минимум и отнема повече време температурата да бъде възстановена", мотивира се сега Фандъкова. Тя изрази съ
жаление за неудобството за родителите, като посочва, че здравето на децата е най-важно. "При тази ситуация, при липсата на цялостно решение, рискуваме в утрешния ден, след като децата отидат на училище, малко след това да бъдат освободени от занятия, което би създало допълнителни затруднения", написа тя и предупреди учениците:

"Класните и контролните са неизбежни, затова използвайте свободните дни да се подготвите добре за тях."

 

Източник: "Дневник"

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 
Delfina

Спринт
Други новини