БГ EN

Петър Стойчев ще плува и на Антарктида

11-01-2017 13:17 | Василен Димитров

 

Петър Стойчев  е плувал във всички океани, морета и по-известни реки през изключителната си кариера, а сега несбъднатата му мечта да го направи и във водите на Антарктида става все по-реална. 

 

Планирал го е да стане през декември или догодина, а стартовете му в състезанията по ледени плувания, на които става световен шампион, са част от стратегията му.

Малко вероятно вероятно е планетарният и европейски шампион, както и носител на 11 световни купи в маратона да направи опита си в акваторията на българската база на остров Ливингстън, тъй като условията на Седмия континент са непредвидими и сурови.

„Плувал съм навсякъде, време е да осъществя и мечтата си да го направя и на Антарктида. Твърде рано е за повече детайли по това ми намерение. Ще го осъществим в група, която ще тръгне от Аржентина“, разкри на пресконференция бившият спортен министър, на която присъства и наставникът му Красимир Туманов.

 

Ентересното е, че на българската база на Антарктида в продължение на няколко експедиции за поддържаката са отговаряли плувци - Васил Котев и шефът на ПК "Славия" и член на Управителиня съвет на БФПС Николай Чальов.

 

Рокъводителят на родната група Христо Пимпирев също е бивш състезател.

През миналата седмица в Германия Стойчев за втори път стана световен първенец по плуване в ледени води. Направи го с рекорд на 1000 м.

 

 

Снимки: Николай Илиев и личен архив

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: Петър Стойчев, Антарктида


Delfina

Спринт
Други новини