БГ EN

Липсите на пенсионирания плувец

02-06-2018 08:43 | Деян Гечев

 

Моментът, в който плувецът загърбва басейна като състезател е неизбежен. Трябва да предпочете работата, образованието или друго. Желанието да се захване с нещо различно е не просто изкушаващо, а взема връх. Причина са различни. Резултатът в крайна сметка един и същ. Независимо от причината има някои неща, които липсват на плувеца. Карат го да се чувства носталгичен. Да си спомня с усмивка за „добрите стари времена“.

Ето някои от тези незабравими и хубави моменти:

Невероятното усещане след перфектната тренировка


Всички знаят за какво иде реч. Онова прекрасно усещане на удовлетвореност след добре свършената работа, което буквално действа като наркотик.

 

Усещането, изпитвано след адски тежката серия, която в началото е изглеждала непосилна, но впоследствие се е оказала не толкова страшна.

 

Или просто усещането след бавно и лежерно плуване, което прави в началото или в края на деня.

 

Състезанията


Те са неизменна част от живота на всеки плувец. Всички прекарани часове в басейна и тренировки, насочени към някое състезание. Към поставената цел. Тръпката, която състезателят усеща, знаейки, че битката наближава.

Приливът на адреналин, който обзема плувеца преди старт. Емоциите, които изпитва по време на цялото състезание.

 

 

Съотборниците


Хората, с които прекарва часове всеки един по време на дългите тренировки, по време на тренировъчните лагери и състезания. Неговите съотборници.

 

Стават все по-близки и добри приятели. Понякога, след прекратяване на плувната си кариера, се отдалечават и все по-рядко засичат с тях.

Разбира се, остават приятели за цял живот. Другари, с които може да си спомни за „славното минало“.

 

 

„Усещането за власт“


Онова усещане, което изпълва състезателя, когато плува сам в коридор. Тишината и спокойствието, които царят наоколо.

 

Когато показва възможностите си в басейна на хора, които не са състезатели или по-точно, когато се перчи пред тях. Когато е буквално най-бързият в басейна и доминира над всички останали.

 

Миризмата на хлор


Онази миризма, от която се опитваме да се отървем след всяка една тренировка, но безуспешно. Нашият марков и най-уникален парфюм – хлорът.Разбира се, не ни липсва това, че вече не миришем на хлор.

 

Иде дума за усещането, изникващо в нас, когато случайно се озовем на някой басейн.

 

Миризмата, царяща около него е причината, която събужда този спомен. Сякаш отново сме се върнали в миналото.

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: басейн, хлор, съвети, плуване, пенсионииране


Delfina

Спринт
Други новини