БГ EN

Гребец №1 на България: Турци ме оставиха в спорта

Георги Божилов
Георги Божилов
22-04-2017 13:16

 

Турци са причината най-добрият ни гребец Георги Божилов да остане в спорта. Първият българин, спечелил кръг от Световната купа, разкри, че от началото на годината се състезава за "Галатасарай".

"Турците са причината да остана в спорта. У нас в гребането пари няма и мислех тази година да се отказвам. Трепем се като луди за 600 лева на месец. И върху тези пари не ни се трупат нито осигуровки, нито трудов стаж. Просто е срамно", оплака се Божилов пред "Меридиан Мач".

Парите, които се полагат на 28-годишния софиянец от федерацията, са заради деветото място на олимпиадата в Рио. Той зае тази позиция в тандем с Кристиян Василев на двойка скул.

"По принцип трябва да са 800 лева, но след удръжките стават 600. Добре, че на клубно ниво греба за Галатасарай, за да свързвам двата края", признава Божилов.

В момента заедно с Василев са в Италия, където в събота им предстои първия старт за сезона - регата в Пиеделуко.

"Намирате ме минути, след като слизаме от самолета. Няколко дни ще останем на лагер в Терни, а в събота и неделя са стартовете в Пиеделуко. Организаторите поемат разходите на 5 човека от федерация и така заминахме. Иначе нямаше как да стане", завърши Георги Божилов, който е световен вицешампион за младежи до 23 години и трети в Европа за мъже.

 

Източник: Меридиан мач

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: гребане, Георги Божилов


Delfina

Спринт
Други новини