БГ EN

Надуваемите атракциони са опасни за децата

10-08-2018 12:49

 

Учени от университета в Джорджия предупреждават: децата рискуват здравето си, ако играят в горещо време в покрити надуваеми атракциони. Рискът е подобен на този, ако оставите детето на слънце в затворен автомобил. Резултатите от изследването са публикувани в Bulletin of the American Meteorological Society.

Учените сравняват температурата и влажността вътре и извън надуваемия атракцион и оценяват дали представлява опасност за децата.

„Топлинният удар може да доведе до смърт, а местата с риск са спортните състезания на открито в жегата, купето на автомобила и покритите надуваеми атракциони“, отбелязва проф. Андрю Грундщайн, съавтор на изследването. - Децата са по-чувствителни към жегата, отколкото възрастните, и затова трябва да ги наблюдаваме и при най-малките признаци на прегряване да се взимат мерки. Симптомите са вялост, гадене, повръщане, виене на свят, а също и влажна кожа.“


Измерванията показали, че температурата вътре в покрит надуваем атракцион е по-висока, отколкото отвън, почти с 4 градуса, а при пикови температури – с цели 7.


„Изследването ни е предварителен анализ на това, което до днес никой не беше изучавал“, добавя проф. Маршал Шепърд. - Самият аз разбрах за проблема, когато наблюдавах детето си в един особено горещ ден.“

 

Източник: "Новите родители"

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: деца, здраве, атракциони, родители


Delfina

Спринт
Други новини