БГ EN

Викинг развива плуването в Севлиево

17-05-2017 09:58 | Иван Цанов

 

В град Севлиево СК "Викинг" 2008 развива успешно плувния спорт, към който интересът непрекъснато се разраства. Тренировките на плувците се провеждат в училищен басейн, през периода ноември - юни.

 

Членовете на клуба участват и в турнири по водно спасяване, където се представят много добре.

На 22 и 23 април в Благоевград се проведе Първия национален турнир, където се пуснаха и четирима състезатели на СК "Викинг" 2008, представили Областния съвет на БЧК Габрово.

 

 

 

Теодора Георгиева и Йоанна Станчева 

 

В групата на 10/11-годишните момчета Никола Белоев (10 г.) спечели първо място на 50 м плуване под препятствия, трето място в извличане на манекен 50 м и златен медал в спасителния  трибой - плуване 50 м под препятствия, извличане на манекен 50 м, спасяване със спасително въже.    

 

Във възрастова група 12/14-годишни Теодора Георгиева на 14 г. и връстничката й Йоанна Станчева също показаха, че са сред най-добрите спасителки.

 

Теодора спечели златен медал в извличането на манекен 50 метра, трето място на 100 м под препятствия и второ място в спасителния трибой.

 

Йоанна спечели бронзов медал в извличането на манекен, а на 100 м под препятствия се класира на пето място. В спасителния трибой състезателката зае престижното четвърто място.

 

 

Отборът се представи отлично в Благоевград

 

Клубът работи още и с деца от детските градини.Треньори в клуба са Боян Ботев и Павлина Станчева, които с вещина подготвят малките плувци в града и разпалват любовта им към синия спорт.

 

Треньорите също така се пускат и на състезания за ветерани. Миналата година на държавното първенство за ветерани в Сандански Боян Ботев (роден 1961 г.) обра златните медали на 50 м св. стил, 50 м гръб и 50 м бътерфлай.

 

За в бъдеще успехите на СК "Викинг" 2008 със сигурност ще се множат. Гаранция за това са усилията на треньори и състезатели, както и поддръжката на родителите.  

 

Град Севлиево се намира приблизително в географския център на България, по-точно в Централна Северна България, край река Росица. Брои около 26 000 жители.

 

На около 7 км от населеното място може да бъде посетена къщата-музей "Дан Колов", която е ситуирана в село Сенник, родно място на легендарния ни борец и кечист, прославил севлиевския край и България по целия свят.

 

 

 Снимка с Таня Богомилова    

 


 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: СК Викинг 2008 Севлиево


Delfina

Спринт
Други новини