БГ EN

Азеведо повече няма да играе водна топка

17-05-2017 11:13 | BGswim.com

Легендарният ватерполист на САЩ Тони Азеведо съобщи, че следващия месец приключва активната си състезателна кариера.

 

Това ще стана на 11 юни, когато дългогодишният капитан на американците ще играе за последен път в мача между САЩ и Хърватия, който ще се проведе на басейна на университета Станфорд.

 

Азеведо заяви за медиите: "Още обичам този спорт и не ми се иска да напусна ватерполната общност. Вече обаче съм готов да премесят фокуса си от игра в басейна към дейности извън него, като мога да допринеса за развитието на водната топка с някои нововъведения. Започвам програма за която съм убеден, че ще изведе водната топка на по-високо равнище."   

 

Тони Азеведо е най-добрият играч на САЩ по водна топка за всички времена. Той е участвал пет пъти на олимпийски игри.  

 

35-годишният ветеран е носител на сребърен медал от олимпиадата през 2008 г. в Пекин, както и на пет златни медали от Панамериканските игри и два сребърни медали от Световната лига.

 

Азеведо е играл професионално за "Юг" Дубровник, "Приморац" Черна гора, както и за клубове в Бразилия и Италия.

 

Антъни (Тони) Лорънс Азеведо е роден през 1981 г. в Рио де Жанейро. Произхожда от ватерполна фамилия. Неговият баща Рикардо Азеведо е играл за националния отбор по водна топка на Бразилия и започва да тренира сина си още от съвсем невръстна възраст.

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: Тони Азеведо


Delfina

Спринт
Други новини