БГ EN

Как да си спестите морската болест

18-05-2017 07:53

 

Предстои ви пътуване с колаб, ферибот или с яхта. Очаквате прекрасната „разходка с лодка” вече цяла година. Остава само да се справите с морската болест и прекарването ще е наистина вълшебно. Много често хората просто не знаят, че различните храни, например, действат по различен начин, дори и при плаване.

 

Освен това има наистина важни правила, които ако не спазваме, какъвто и да е вестибуларния ни апарат, то той със сигурност ще се разстрои. Ето шест начина да предотвратите морската болест.

1. Не пийте кафе и други напитки със съдържание на кофеин поне 24 часа, преди да се качите на кораба

Ако сте пили по-големи количества кофеин, може временно да имате главоболие, докато ви люшкат вълните.

 

 
2. Не яжте мазни, тежки и кисели храни, ако искате да не ви тръшне морската болест

Но хапнете нещо освежаващо един час преди отплаването, така стомахът ви хем няма да бъде празен, хем няма да му е тежко. Бъдете предпазливи при хапването на салати, тъй като те често съдържат оцет, който е кисел, а също внимавайте и с плодовите сокове. Ако става дума за закуска, простите храни, като овесените ядки, са много подходящи.

 

Джинджифилът също е добър за предотвратяване на морската болест и ще действа като лекарство. Него можете да ползвате в няколко форми, включително и в бисквити.

 
3. Избягвайте алкохола в нощта, преди да се качите на кораба и после на самия кораб

Ако сте на круиз е добре да изчакате, докато получите „морски крака“, преди да вземете чаша алкохол, кофеин или кисели напитки.

4. Един добър нощен сън преди пътуване с кораб ще ви помогне

Това наистина ще ви помогне. Опитайте се да стигнете до кораба спокойни и с положително очакване на пътуването, вместо да се страхувате.
 
5. В началото, като се качите на кораба, останете на място с много свеж въздух и сянка

Ако е  прекалено горещо, приемайте често на малки глътки вода, за да избегнете дехидратация. При дълги пътувания или круизи яжте леки закуски, без да оставате гладни.

6.Обмислете алтернативни терапии

 

Източник:  itravel-bg.com

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: морска болест, море, съвети


Delfina

Спринт
Други новини