БГ EN

Бирата на Стойчев хит в Канада

05-07-2017 10:45 | Василен Димитров

 

Бира с етикет „Петър Стойчев“ се превърна в хит на пазара в Канада.

Светлото пиво с градуси 4,6 се продава основно на територията на Квебек – най-голямата по площ провинция в страната и население от близо 8 милиона души, но се харчи и в супермаркетите в Монреал.

 

Бутилката се продава за 4,9 канадски долара.

 

Причината Петър Стойчев да се появи със собствен етикет на бира е изключителната му популярност в канадските спортни среди, капитализирана от пивоварната, чиято  търговската стратегия е да пуска серии с известни личности.

 

Световният и европейски шампион в открити води има общо 22 победи на маратоните в Робервал (11) и Магок (11).

 

На първенството на планетата в Монреал през 2005 г. пък се окичи с бронз на 10 и 25 км.

 

Записвал е и други триумфи в Канада.

 

Стойчев разкри пред BGswim.com, че е бил потърсен от производителя на бира и е дал съгласието си името му да се появи върху търговски продукт с единственото условие част да бъдат подпомагани организационните комитети, на състезанията, които доминираше  и получи прозвището си „Краля на езерото“.

 

 

Интересното е, че това не е първият случай, в който името и образът на четирикратния участник на олимпийски игри се използва с комерсиална цел.

 

За Стартовете на Световната купа в Аржентина преди 10 години бившият служебен спортен министър  приветстваше клиентите на „Макдонълдс“.

 

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: Петър Стойчев, бира, Макдонълдс, реклама


Delfina

Спринт
Други новини