БГ EN

1200 гребци на световното в Пловдив

12-07-2017 00:01 | Снимки: LAP | BGswim.com

 

Четири лодки ще представляват България на световното първенство по гребане за мъже и жени до 23 години, което ще се проведе от 19 до 23 юли в Пловдив.

 

Очаква се да участват близо 1200 състезатели. Първенството ще бъде и генерална репетиция за планетарния шампионат за мъже и жени догодина.

 

Нашите представители са Борис Йотов (скиф), Иван Колев (скиф, лека категория), Рангел Кацарски и Марио Симеонов (двойка скул) и Десислава Георгиева (скиф).

 

„Гребният канал в Пловдив е позната дестинация в целия свят и това е поредният шампионат от подобен ранг, който се провежда в града. Нашият канал е известен като уникално спортно съоръжение, което дава равни условия за всички състезатели, независимо от коридора, в който се състезават. Много малко са другите канали в Европа и света, които могат да предоставят подобни условия“, заяви председателят на родната федерация Свилен Нейков.

 

 

Надява се да дойде и многобройна публика, която да се наслади на едно отлично състезание, което да спомогне и за привличането на повече деца към гребните спортове.


Треньорката на завърналия се в България, след като се състезаваше за Азербайджан Борис Йотов – Виктория Грънчова обяви, че за нейния състезател ще се бори поне за влизане във финал.

До момента от Международната федерация по гребане (ФИСА) неизменно дават висока оценка на организираните у нас първенства. През последните години Пловдив се утвърди като отличен домакин на състезания от най-висок ранг. В града се проведоха успешно Европейско първенство за мъже и жени (2011 г.), Световно първенство за юноши и девойки и мъже и жени в неолимпийските дисциплини (2012 г.) и Световно първенство за мъже и жени до 23 години (2015 г.).

 

През това лято Пловдив ще е истинска световна столица на гребните спортове, като от 14 до 16 юли приема и европейско първенство по кану-каяк за мъже и жени и пара кану. Координацията между двата организационни комитета е на изключително високо ниво и до момента подготовката за шампионатите върви без проблеми.

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: гребане, Пловдив, световно, Свилен Нейков


Delfina

Спринт
Други новини