БГ EN

На ЕП по кану-каяк Стаменова и Душев на финал А

15-07-2017 19:28 | BGswim.com

Днес на Европейското първенство за мъже и жени по кану-каяк в Пловдив бяха най-бързите серии и полуфинали на 200 метрова дистанция.

 

Станилия Стаменова и Кристиан Душев са единствените ни българи, които се класираха за финалите на тежката олимпийска дистанция 200 метра.

 

21-годишната Олимпия Душева също така се бори достойно на полуфинала, но малко не и достигна за А финал.  Тя победи миналогодишната европейска шампионка от Турция, която е натурализирана латвийка, сребърната европейска шампионка в К4 украинката Анастасия Тодорова и сребърната медалистка от световно първенство на 5000 м ирландката Джени Еагън.  

 

20 минути след силният полуфинал на К1 Олимпия Душева стартира на К2-200 м с още по-младата си партньорка Пламена Съйкова, като показаха обнадеждаваш и добър резултат от 39 секунди и само малко не им достигна за да бъдат между най- добрите в света жени на А финал.

 

Олимпия Душева и Пламена Съйкова

 

Мъжката ни двойка каяк Даниел Караколев и Станислав Димитров на 200 м също завършиха на 5-то място на полуфиналите с много добро гребане.

 

Утре ще наблюдаваме финалите на К1 и С1 200 м с Кристиан Душев и Станилия Стаменова.

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: ЕП по кану-каяк Пловдив


Delfina

Спринт
Други новини