БГ EN

Приключихме с две осми места ЕП по кану-каяк в Пловдив

Кристиан Душев, снимки: LAP
Кристиан Душев, снимки: LAP
16-07-2017 16:29 | BGswim.com

 

Българското участие на eвропейското първенство по кану-каяк за мъже и жени и пара кану на гребния канал в Пловдив приключи с две осми места.

Нашата флотилия беше от 11 състезатели в шест олимпийски дисциплини.

 

Най-добре се представи с резултати на световно ниво и разлика само около 1 секунда от шампионите Кристиан Душев на К1-200 м, който започна сезона през февруари заради операция на рамото и завърши на 8-мо място.

 

В същата олимпийска дисциплина К1-200 м неговата по-малка сестра Олимпия Душева, след като победи европейската шампионка и медалистки от световни първенства, се класира на 12-то място.

 

 

Световната ни шампионка Станилия Стаменова в същата дисциплина отстъпи позицията си на лидер и завърши на 8-ма позиция с разлика повече от 4 секунди от спечелилата златния медал.

 

В другата олимпийска дисциплина К1-1000 м Мирослав Кирчев завърши на 10-то място с разлика с повече от 7 секунди от победителя Фернандо Пимента от Португалия.

 

Вилиян Бъчваров и Христо Реков предпочетоха да гребат с пълни сили в тяхната неолимпийска коронна дисциплина К2-500 м на която финишираха на 13-то място.

 

На К4-500 м Тодор Колевски, Кристиан Душев, Вилиан Бъчваров и Христо Реков завършиха на 18-та позиция.

 

На К2-500 м, която е олимпийска дисциплина, Даниела Недева и Анастасия Лавренова завършиха последни в полуфиналната си серия с повече от 11 секунди разлика, което предизвика разочарование на българските любители на кану-каяка

 

В неолимпийската дисциплина С1-500 м Ангел Кодинов завърши участието си като отпадна от полуфинала и крайна сметка остана на 10-то място.

 

 

Вилиян Бъчваров и Христо Реков

Обнадеждаващ резултат за бъдещето показаха младите ни състезателки Пламена Съйкова и Олимпия Душева на К2-200 м, като завършиха състезанието на 11-то място с разлика от шампионите от 1 секунда и с това обраха овациите на публиката. Надяваме се те да подобрят резултата си на предстоящото световно първенство в Рачице (Чешка република).

 

На К2-200 м нашите момчета също завършиха на 11-то място, но техният резултат е доста по-слаб от този на шампионите.

 

На К2-1000 м жени, където участваха само 5 лодки предимно девойки, нашата най-възрастна състезателка Даниела Недева с Анастасия Лавренова завършиха предпоследни с разлика от 7 секунди след шампионките. Не е изключено поради слабия интерес тази дисциплина скоро да отпадне от програмата на състезанията.   

 

За българския тим предстои лагер на Белмекен, с който стартира подготовката за световното първенство в Рачице (Чех) в края на август.

 

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: европейско, кану-каяк, Пловдив


Delfina

Спринт
Други новини