БГ EN

Йотов ще гребе на световен четвъртфинал

20-07-2017 08:16 | снимка: LAP | BGswim.com

 

Борис Йотов се класира директно за четвъртфиналите на скиф от световното първенство по гребане за мъже и жени до 23 години, което се провежда в Пловдив.

 

Българинът направи спокойна гонка в сериите на дисциплината и с второто си място в нея избегна участие на утрешните репешажи, като в петък ще гребе директно на четвъртфинал.

 

Йотов се завърна в националния отбор на България, след като в продължение на 7 години се състезаваше за Азербайджан.

 

Другият ни представител в първия ден от шампионата Иван Колев (скиф, лека категория) обаче ще трябва да участва в репешажи, след като завърши пети в своята серия и не успя да се класира след първите трима, които отиват директно на четвъртфинал. Репешажите в лекия скиф стартират в 12.35 часа.

 

Днес участието си в шампионата започват и другите две български лодки - двойката ни скул Рангел Кацарски и Марио Симеонов, и Десислава Георгиева (скиф). 

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: гребане, Пловдив


Delfina

Спринт
Други новини