БГ EN

Три наши лодки на полуфинал

Иван Колев. Снимка: LAP
Иван Колев. Снимка: LAP
21-07-2017 14:28 | BGswim.com

 

Три български лодки достигнаха до полуфиналите на световното първенство по гребане за мъже и жени до 23 години, което се провежда в Пловдив.

 

Мъжката ни двойка скул Рангел Кацарски и Марио Симеонов завърши на второ място в репешажа си и получи право да продължи в борбата за големия финал.

 

Скифьорът Борис Йотов направи спокойна гонка, която му позволи дори да съхрани сили и да завърши на втора позиция в своя четвъртфинал, като също продължава напред.

 

На полуфинал е и Десислава Георгиева, коята финишира втора в репешажа на женския скиф.

 

Иван Колев (скиф, лека категория) остана трети в полуфинала за разпределение на финали F/Е и ще гребе на финал F.

 

Представителите на Международната федерация по гребане (ФИСА) пък не спират да хвалят организацията на шампионата.

 

„Едно голямо благодаря за начина, по който организирате първенството. Получава се едно страхотно състезание, а имаме и много световни рекорди. Сигурен съм, че ще има и още повече, особено, ако вятърът е попътен. А аз знам, че ще е попътен, защото познавам Иван Попов (председателят на организационния комитет б.а.), който може да контролира всичко около първенството”, заяви ковчежникът на ФИСА Майк Уилямс.

 

В Пловдив вече пристигна и президентът на Международната федерация по гребане Жан-Кристоф Ролан.

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: гребане, Пловдив


Delfina

Спринт
Други новини