БГ EN

Унгария оглави групата си към 1/8-финалите

Сърбия атакува вратата на Гърция. Снимка: Андрей Андреев
Сърбия атакува вратата на Гърция. Снимка: Андрей Андреев
22-07-2017 20:09 | Андрей Демирев

 

Унгария оглави групата си при разпределението на осминафиналите от мъжкия турнир по водна топка на световното първенство  по плувни спортове, провеждащо се в Будапеща. Вижте резултатите, очертаващите се двойки за следващата фаза, както и   любопитни моменти от шампионата, отразени за BGswim.com от Андрей Демирев.

Група А

Бразилия – Канада 6-6 (1-2,3-1,2-3,1-0)

Двубой за второто място в групата. Равенството бе достатъчно на Бразилия, която и при загуба се класираше на 1/8 финалите като трета. Канада нямаше друга алтернатива освен победа. При всякакъв друг резултат оставаше последна в тази група и то след доброто й начало с равенство срещу Черна гора.

Това повлия психологически на канадците, които играха под възможностите си и Бразилия постигна целта си.  Второто място й позволява да избегне силните Унгария и Бразилия и да се срещне Австралия на осминафинала.

 

 

Момент от мача между САЩ и Русия

 

Черна гора - Казахстан 13-5 (2-0,4-0,3-2,4-3)

 

Черна гора стигна без проблеми до първото място в групата, а Казахстан изпълни целта си, остана трета и ще се изправи срещу Италия в осминафинала

Класиране:


1.Черна гора 5 т.
2. Бразилия 3
3. Казахстан 2
4. Канада 2


Група B

Франция - Унгария 7-13 (1-6,3-2,1-3,2-2)

Унгарците се нуждаеха от победа с голяма разлика, след което трябваше да изчакат резултата от мача на Италия, за да стане ясно кой е първи в групата по голова разлика. Домакините се хвърлиха в атака и набраха солиден аванс в пръвата част 1-6. Но французите показаха през втората четвъртина (3-2), че са отбор, който скъсява все повече разликата до големите сили в този спорт.

Втората половина на мача бе много по-равностойна от очакваното и унгарците победиха с 6 гола разлика. Това означаваше, че на Италия е необходима победа с 10 гола най-малко за да оглави групата в крайното класиране.

 

 

Австралия - Италия 5-13 (2-5,0-3,2-2,1-3)

Не, Италия не успя да победи с 10 гола Австралия. Започна като унгарците много силно 2-8 на почивката, но понижи темпото в третата и четвърта част. Логично бе Алесандро Кампаня да даде почивка на своите титуляри.

Победата с 8 гола разлика остави Сеттебело втори. От своя страна Австралия завърши трета и ще се изправи срещу Бразилия на осминафинала.

 

Класиране:

1.Унгария 5 т.
2. Италия 5
3. Австралия 2
4.Франция 0

Група C

Сърбия - Гърция 11-6 (2-1,4-3,3-0,2-2)


Сърбия спечели сравнително леко двубоя за лидерското място срещу Гърция, която оказа по-сериозна съпротива през първата и втората част. Плавите нанесоха своя удар в третата четвъртина с една много интензивна защита. Репрезентацията не искаше до повтори ходенето по мъките от груповата фаза в Рио и Деян Савич успя да мобилизира играчите си още от първия сблъсък с Испания.

Испания – Южна Африка 16-4 (3-2,1-0,6-1,6-1)

Испанците доста се поизмъчиха през първите две части срещу добре организираната защита и многобройните спасявания на Левис, нато ги спечелиха едва с по един гол разлика. Но през втората част на двубоя южнофриканците отпаднаха физически и отборът на Давид Мартин и Свилен Пиралков им направиха два сета: 6-1, 6-1.

Като трета в групата Испания ще срещне Русия на 1/8 финала.

Класиране

1.Сърбия 6 т.
2. Гърция 4
3. Испания 2
4. Южна Африка 0

 

 

Група D

САЩ - Русия 14-11 (6-1,3-5,3-1,2-4)

След конфузната си загуба от Япония (7-15) американците се нуждаеха от победа най-малко със 7 гола разлика за да се класират на осминафиналите. Започнаха изключително силно и взеха значителна преднина 1-6 след първата част, която увеличиха на 1-8 в началото на втората. Но до края на двубоя оставаха повече от 20 минути и руснаците се съвзеха от първоначалния си шок и постепенно започнаха да заличават тази голяма разлика 9-6 след края на втората част.

Отборът на Деян Удовичич отново дръпна в третата 12-7, но понижи отново темпото и ефективността си в края на двубоя. Именно тази игра на приливи и отливи на най-младият отбор на първенството (21 години средна възраст) предупредели оставането му на непривично за водната топка на САЩ последно място в групата и участие в спора за местатат от 13 до 16.

 

 

Япония - Хърватия 6-16 (1-5,3-5,1-3,1-3)

Безапелационна победа на хърватите срещу японците, доволни от своето класиране на осминафинали на едно световно първенство. Техен противник ще бъде Гърция.

Класиране:

1. Хърватия 6 т.
2. Русия 2
3. Япония 2
4. САЩ 2

 

Андрей Демирев,
кореспондент на BGswim в Будапеща

Снимки: Андрей Андреев, също човек на BGswim в унгарската столица

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: водна топка, световно, Будапеща, снимки, резултати


Delfina

Спринт
Други новини