БГ EN

ПСК Черно море с 4 от 5

Калина Николаева взе 5 индивидуални титли за актива на ПСК Черно море от 26 медала. снимка: Евгени Цеков
Калина Николаева взе 5 индивидуални титли за актива на ПСК Черно море от 26 медала. снимка: Евгени Цеков
23-07-2017 17:51 | Василен Димитров


Хегемонията на ПСК „Черно море“ в българското плуване по всички фронтове продължава, след като варненският отбор спечели у дома четвъртата си титла от пет летни шампионата, триумфирайки в младшата възраст. На комплекс „Приморски“ купата при 13-14-годишни беше грабната с актив от 382,04 точки.

 

В класирането по медали ПСК „Черно море“ също е №1 и още по-впечатляващ, спечелвайки общо 26 отлиичя. 15 от тях златни. А пет спечели Калина Николаева.

 

Досега варненският отбор взе титлите при мъже и жени, на „Весел делфин“ и децата на 12 г. Другата седмица ще атакува и тази при старшата.

 

Серията прекъсна СКПС „Добруджа“ с купата на „Златна рибка“.

 

ПСК "Черно море" спечели отборните титли и при девойките и юношите. При дамите купата бе изкована със 160,30 т. При юношите с 221,74 т.

Иначе на второ място в комплексното класиране в младшата възраст е диктувалият в продължение на години темпото пловдивски отбор ЖПК "Младост′91" - с 292,88 т.

 

В последният ден на първенството бяха поставени два национални рекорда. На 50 м бътерфлай живеещата в САЩ Александра Антонов (ПК „Дамини“, София) подобри постижението на с време – 29,59 сек.

 

 

Александра Антонов с баща си Николай

Предишното от 29,73 беше на Йоана Димова от варненския „Аква спорт“ и бе поставено през миналата година.

 

ЦЕЛИЯ МАТЕРИАЛ ЧЕТЕТЕ ВЪВ VIASPORT.BG

Рекордите ТУК

Резултатите ТУК
 

Класирането по точки ТУК

 

Класирането по медали ТУК

Представянето на отделните състезатели

 
Участниците ТУК

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: ПСК


Delfina

Спринт
Други новини