БГ EN

Русия срещу Унгария на четвъртфинал при мъжете

25-07-2017 13:31 | Снимки: Андрей Андреев | Андрей Демирев

 

Русия срещу Унгария е най-интригуващият четвъртфинал в мъжкия турнир по водна топка от световното първенство в Унгария. Вижте и останалите мачове от преките елиминации, отразени от Андрей Демирев – човек на BGswim.com в унгарската столица.

 
Бразилия - Австралия 3-8

Бразилците затрудниха Австралия само през първата част (2-2). След това бяха надиграни от австралийците, които ще се изправят срещу страната Сърбия на 1/4 финала.

Казахстан-Италия 7-12

Италия поведе с 3-9 в края на третата част и се отпуска накрая, мислейки за двубоя си с Хърватия на четвъртфинала.

Гърция-Япония 14-4

Гърците надиграха безапелационно японците 10-2 на почивката и след това пазеха сили за мача си с Черна гора в следващата фаза.

 


Испания - Русия 10-11

Най-очакваният мач за кръга. Испания започна добре 1-0 и 2-1, но постепенно руснаците поизравниха играта и благодарение на чудесните Даниил Меркулов, Иван Нагаев и центровете Сергей Лисинов и Деревианкин си осигуриха преднина от три гола на почивката 4-7. Испанците не успяха да реагират, единствен центърът им Роже Таул носеше опасност за вратата на Русия. Отборът на Сергей Евстингеев започна да задържа топката, разигравайки до последната секунда на времето за нападение, а Испания действаше нервно и прибързано.

Стигна се до 7-11 в началото на последната част. Тогава отборът на Давид Мартин за игра по-ефективно, но нямаше време да изравни. Таул вкара за 10-11 в последната секунда на мача.

Русия ще се срещне с Унгария на 1/4 финала, а Испания изненадващо се смъкна до местата от 9 до 12.

 

Андрей Демирев,
кореспондент на BGswim в Будапеща

Снимки: Андрей Андреев, също човек на BGswim в унгарската столица

 

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: водна топка, световно, Будапеща, мъже


Delfina

Спринт
Други новини