БГ EN

Идеи за игри на плажа

18-06-2019 12:33 | Млечните вампири

 

През лятната почивка родителите искат просто да полежат или да почетат книга. Децата, както обикновено, кипят от енергия. Ето няколко идеи за игри на морския бряг, които ще държат малчуганите заети, пред очите на мама и татко и определено ще ги накарат да се забавляват толкова много, че не е изключено и те да пожелаят да се включат.


Състезание в тунел


Издълбайте с дебела пръчка или лъжица тунели в пясъка, дълбоки и широки колкото топче за пинг-понг. Пуснете топчето в края на тунела и го придвижете с духане до другия край. Издълбайте толкова тунели, колкото са децата, които искат да играят и дайте старт на състезанието.


Пясъчен замък


Тази игра никога няма да остарее. В нея може да се включи цялото семейство и всеки може да има различна задача. Един голям замък отнема часове и буквално няма да разберете как се изнизал следобедът, а малките строители ще бъдат щастливи, особено от крайния резултат.


Рисунки в пясъка


Пясъкът е безкрайно платно, където децата могат да рисуват и пишат с мидички, камъчета или в самия пясък с пръчка или с краче. А тук ни дават страхотна идея за игра с рисунки в пясъка, която ще накара въображението на детето ви да работи с бясна скорост.


Морски шах


Ето една игра, която може да се играе навсякъде и по всяко време, независимо дали сте 4 или 94. Просто нарисувайте дъската в пясъка и изберете вашия символ, може да го заместите с камъче, миди или играчки.В търсене на съкровища


Събирането на мидички, камъчета и разноцветни стъкла изгладени от водата е любима игра на малки и големи. В пясъка можете да намерите стотици красиви форми и цветове и когато ги отделите, те наистина започват да изглеждат като нещо истински ценно. Накарайте детето си да потърси 10, 15 или повече различни по цвят камъчета или миди.


Кой е по-бърз


В тази игра трябва да участват поне четири деца или направо цялото семейство – мама, татко и две хлапета. Мама и татко сядат на брега, като държат над главите си големи чаши или малки кофички, децата трябва да напълнят съответните с вода от морето, която пренасят с шепи или малки чашки. Който по-бързо напълни своята чаша/кофичка, печели.


Плажен боулинг


Потърсете плоски, правоъгълни камъни с горе-долу един размер и ги подредете прави в пясъка. Оформете писта към тях и се опитвайте да ги съборите с топка.

Дупки в пясъка

Изкопайте толкова дупки в пясъка, колкото са децата, които искат да играят. Дайте им кофички и ги накарайте да ги пълнят с вода от морето, който първи напълни своята дупка – печели.


Физиономии


Нарисувайте смешни физиономии в пясъка и след това застанете, така че сянката ви да съвпада с физиономията. Може да прибавите и коса с растения и водорасли.

 

Пясъчен човек


Ако през зимата не сте се радвали на достатъчно сняг, сега е моментът да си направите снежен човек… всъщност пясъчен.


Русалки


Някое от децата ляга, а останалите правят опашка на русалка от пясък. Не забравяйте да си направите снимка.


Топка в кърпа

 

Две деца държат голяма кърпа за плаж в двата й края, а в нея се поставя топка. Децата трябва да я изхвърлят във въздуха и отново да я хващат, само с помощта на кърпата.


Мини плажен голф

 

Направете мини игрище за голф с обратен наклон, изберете подходящи пръчки, изкопайте малка, плитка дупка в края и опитайте да вкарате топчето с помощта на пръчката.


На лов за съкровища


Направете списък на детето си с неща, които трябва да открие и да донесе или само да снима, вие решавате. Можете да го накарате да търси червен камък с кръгла форма, перо от птица, щипка от рак, бяла мида или пък да направи снимка на птица стъпила на пясъка, лодка в морето, чадър, човек с бански на точки.
 

 

за възрастни, които правят много по-големи и сложни конструкции. Добри пясъчни скулптури стават от фин, дребен пясък. Пясъкът трябва да е мокър, но не много. Стават много красиви, нали. А и доста забавно докато ги строим... Ех, наистина е прекрасно, но жалко, че свършва толкова бързо. И все пак можем да си припомним нашето прекрасно лято с тези красиви пясъчни замъци от целия свят.

Знаете ли къде се намира най-големият пясъчен замък в света? В Бразилия. Той е толкова красив и огромен, че дори си има паркинг и градина.А знаете ли, че пясъчният замък може дори да се боядиса. На плажа в Турция двама скулптури толкова се вдъхновили, че дори успели да боядисат покрива на замъка си.Но това не е всичко, на същия плаж, други двама успели дори да накарат замъкът си да свети.

Дори с най-простата технология т. нар. „капещ пясък" стават страхотни замъци. Тази снимка е доказателство за това. Знаете ли каква е нашата мечта – да празнуваме Нова година в някоя гореща страна. Там ще си построим точно такъв замък и ще го украсим с гирлянди и ще чакаме да посрещнем новата година.А този замък не е от най-впечатляващите, които сме виждали, но пък кадърът е страхотен. Той наистина ни напомня за морето и лятото и не спираме да се чудим дали вълната няма да залее замъка и да го наводни или пък да го превърне в Атлантида? Вие как мислите?


Знаете ли, че най-високият пясъчен замък е висок внушителните 11 метра. Бил е построен в САЩ и е записан в Книгата на рекордите на Гинес. Никой не знае този пясък как се е закрепил толкова високо, но определено това е един много величествен замък.А в Белгия не са се задоволили просто със замък. Имат си цял град от пясък. Той е просторен от общо 40 човека и за него са отишли 10 тона пясък и 450 часа.

Прочети още на: http://www.az-deteto.bg/da-si-varnem-lyatoto-s-nay-krasivite-pyasatchni-zamatsi/12207/view.html

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: ваканция, родители, деца, море, слънцеDelfina

Спринт
Други новини