БГ EN

В Пловдив изграждат 50-метров закрит басейн

12-09-2017 11:26 | BGswim.com

 

Община Пловдив открива процедура за отдаване на концесия на терен на "Асеновградско шосе" срещу Мебелна къща, върху който да бъдат изградени закрит плувен басейн и спортен център.

Това съобщи днес кметът на града Иван Тотев, цитиран Plovdiv24.bg.

"На 13 септември на редовно заседание на Общински съвет Пловдив ще бъдат внесени предложения за отдаване на концесия на няколко терена. Единият от тях е теренът, който преди години бе определен за стрелбище.

В рамките на 12 декара от този терен ще обявим концесия за изграждане на спортен център плюс 50-метров покрит плувен басейн, на който Общината държи изключително много. Подобен басейн има на много малко места в България - доколкото знам, само в София и Варна.

Пловдив има добре развит плувен спорт, но няма подходящи бази за практикуването му. Откриваме процедура за концесиониране в този имот. Останалата част може да бъде ползвана също за спортна дейност. Концесионерът ще предложи какво точно да има там - тенис кортове или например Център за възстановяване и спорт.

Всичко това ще бъде ситуирано в непосредствена близост до бъдещата Многофунсционална спортна зала на Колодрума, като идеята е целият район да придобие една спортна насоченост", обясни Иван Тотев.

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: Пловдив, плуване, басейн


Delfina

Спринт
Други новини