БГ EN

В НСА ще учат кондиционна подготовка

14-09-2017 11:18 | Васо Чинаски

 

Сред новостите през предстоящата учебна година в Националната спортна академия „Васил Левски”  ще бъде специалността „Кондиционна подготовка“.

Тържественото откриване ще се състои на 18 септември от 11 ч. в зала „Максима”, в която НСА отбелязва 75-ата годишнина от основаването си.


Другите две нови специалности са „Инструктор по йога“ и „Треньор по бойно-приложна физическа подготовка“.

Разширен е и изборът за дистанционното обучение в магистърска степен, като освен програмата „Спортен мениджмънт“, се предлагат още две нови възможности - „Младежки дейности и спорт“ и „Спорт, фитнес, здраве“.

 

В НСА учебната година ще започне и с обновена спортна база. С финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта е подновена лекоатлетическата писта на централния стадион, а със собствени средства са реновирани баскетболната зала и входната арка, която през годините се е превърнала в символ на Академията. Предстои основен ремонт на сградата на ул.„Гургулят“, където се помещава Факултетът по кинезитерапия, туризъм и спортна анимация. 

 

Иначе на откриването на учебната година ще присъства Димитър Бербатов, който отскоро е дипломиран бакалавър по специалността „Спортен мениджмънт“ на НСА и ще получи дипломата си лично от ректора проф. Пенчо Гешев.

Ще бъде награден с почетен медал за утвърждаване авторитета на Академията, като лице на кандидатстудентска кампания на НСА, както и за дейността му като основател на едноименната фондация, чиято основна мисия е подпомагането на млади таланти.

 

През тази учебна година няколко от „златните момичета на България“ ще бъдат първокурснички в НСА. Лаура Траатс, Невяна Владинова, Катрин Тасева, Кристина Шикерова, както и главният мениджър на националния отбор по художествена гимнастика индивидуално - Бранимира Маркова, ще получат студентските си книжки лично от ректора.

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: НСА


Delfina

Спринт
Други новини