БГ EN

Наша лодка на световен полуфинал

26-09-2017 11:04

 

 

Най-добрите български състезатели по гребане Георги Божилов и Кристиян Василев стартираха силно на световното първенство в Сарасота-Брендентън (САЩ).

 

Двойката ни скул зае второ място в серия №3, след като надделя в последните метри в оспорвана битка с  лодката на Германия (Рубен Щайнхарт и Хенрик Рунге).

 

Божилов и Василев финишираха за 6:22,72 мин. Германците завършиха с време от 6:25.89.

 

Българският екипаж проведе отлично тактически гонката си. Божилов и Василев излязоха на трета позиция на първата контрола на 500 м. По средата на дистанцията на контролата на 1000 м губеха с повече от 3 секунди от Германия, но 500 м преди финала намалиха разликата до половин секунда.

Силният финален спринт на българските гребци им донесе второто място с преднина от 3 секунди пред германците.

 

Първото място в серията спечели силният екипаж на Нова Зеландия (Джон Стори и Кристофър Харис) с 6:17.89 минути. Така лодките на Нова Зеландия и България се класираха директно за участие на полуфиналите.

 

Източник: Sportal.bg


ПЪЛНИТЕ РЕЗУЛТАТИ В СЕРИЯТА ВИЖТЕ ТУК!!!

 

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: Георги Божилов и Кристиян Василев, гребане, световно, Сарасота-Брендентън


Delfina

Спринт
Други новини