БГ EN

Двойката скул не стигна до подиума на световното

30-09-2017 10:50

 

Най-добрите български състезатели по гребане Георги Божилов и Кристиян Василев няма да се борят за медали на световното първенство в Сарасота-Брендентън (САЩ).

 

Двойката ни скул зае шесто място в първия полуфинал, след като изминавайки  дистанцията от 2000 м за 7:07.26 мин.

 

Божилов и Василев не стартираха добре и още на първата контрола на 500 м се движеха шести. По средата на дистанцията лодката ни изоставаше от петото място на 4 секунди.

Разликата се запази и 500 м преди финала, а 21 секунди деляха българските гребци от заветното 3-о място, което даваше право за участие на финала.

 

Така Василев и Божилов решиха да спестят сили за участие във финал Б, в който ще се разпределят местата от 7-а, до 12-а позиция.

 

Победители в полуфинала станаха поляците Мирослав Зиетарски и Матеуш Бскуп с време 6:19.33 мин. Второто място остана за двукратния олимпийски шампион на скиф Олаф Туфте и световният шампион на двойка скул от 2013 година Кжетил Борх от Норвегия с резултат 6:19.33 мин. На третото място финишира лодката на Италия Филипо Мондели, Лука Рамбалди с време 6:19.70 мин.

 

Източник: Sportal.bg

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: Георги Божилов и Кристиян Василев, гребане, световно, Сарасота-Брендентън


Delfina

Спринт
Други новини