БГ EN

Наша лодка 11-а на световното по гребане

02-10-2017 15:07

 

Българската двойка скул Георги Божилов и Кристиян Василев се нареди на 11-о място в крайното класиране на световното първенство по гребане в Сарасота-Брендентън (САЩ).

 

Тандемът не успя да се класира за големия финал и да намери място в топ 6, след като на полуфиналите завърши последни в своята серия.

 

Това прати нашите на финал „Б”, където спориха за разпределение на местата от 7-мо до 12-о.

 

Целта на момчетата беше попадане минимум сред най-добрите 8, но за жалост те не успяха да я изпълнят. Българите финишираха 5-и в малкия финал и това ги остави на 11-ата позиция с резултат от 6:31.44 минути.

 

Кристиян и Георги тръгнаха на последната 6-а позиция от старта и вървяха на тази позиция почти до края, когато все пак успяха да изпреварят лодката на Холандия с 42 стотни.

 

На практика се оказа, че двамата дадоха най-добро време на шампионата в сериите, когато успяха да се класират директно за полуфиналите. След това, като че ли ги хвана аклиматизацията и не успяха да покажат по-добри резултати и в двете си следващи гонки.

 

Победители във Финал "Б" станаха англичаните Грейъм Томас и Ангъс Гроом с 6:21.04 минути.

 

Световни шампиони пък са Кристофър Харис и Джон Сторей (Нова Зеландия), които триумфираха във финал „А”, изпреварвайки с близо 6 десети полската лодка и с повече от секунда – италианската.

 

Източник: Sportal.bg

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: Георги Божилов и Кристиян Василев, гребане, световно, Сарасота-Брендентън


Delfina

Спринт
Други новини