БГ EN

Пийти получава Ордена на Британската империя

10-10-2017 17:35 | Иван Цанов

 

Фамозният плувец Адам Пийти ще получи Ордена на Британската империя (ОБИ).

 

Това съобщи собственоръчно Пийти в профила си в Instagram където се чете дословно: „Утре ще получа своя ОБИ в Бъкингамския дворец, изключително горд съм от удостояването и честта да представлявам моята страна GB”.

 

 

Орденът на Британската империя е британски рицарски орден учреден през 1917 г. Той има пет класа в граждански и военен вариант.

 

По начало този висок британски орден се връчва лично от монарха на страната – в случая Н.В. Елизабет II, която е кралица и държавен глава на Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия. За това обаче няма официално потвърждение.  

 

Адам Пийти се превърна в идол на британците и е единственият плувец в историята на страната, който бива разпознаван от обикновените хора по улиците.

 

Неговият патриотизъм, както и неподправено и искрено уважение към традиционните британски ценности и лично преклонение към кралицата непрекъснато се подчертават от медиите и са предмет на всеобщо възхищение. Той носи с гордост прозвището Британският лъв.         

 

Не е изключено Адам Пийти да се превърне в най-прочутият, най-известният и най-уважаваният британски спортист на ХХI  век, ако продължи своята сияйна спортна пътека.  

 

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: Адам Пийти


Delfina

Спринт
Други новини