БГ EN

Айдарски гледа към трета олимпиада

19-10-2017 11:25 | Снимка: Делян Господинов | Василен Димитров

 

Венцислав Айдарски се състезава за първи път в Азия на стартове за Световната купа на 10 км в открити води.

 

Причината да го направи е да свикне с условията, гледайки към третото си участие на олимпийски игри в Токио през 2020 г. Разкри го наставникът му Николай Вакареев.

Първенството на планетата година по-рано също ще е в Азия – в Република Корея.

На старта за Световната купа в Китай (15 октомври) Аайдарски завърши 19-и при изключително свирепа конкуренция.

 

Тази събота капитанът на Вихрен (Сандански) ще плува и в заключителния етап на веригата – в Хонконг. 

„В Китай Венци плува добра, но накрая всички влезнаха заедно и финишираха здраво. Аклиматизацията си дава своите  проблеми. Времето бе мрачно, 5 дни валеше, нямаше басейн за тренировки. Плуваше се само на езерото“, заяви Вакареев пред BGswim.com.„В Хонконг състезанието ще бъде жестоко. Дойдоха и представителите на останалите силни страни. Целият елит е тук. Всички държави водят големи състави по 4-5 човека от пол. Обиграват си съставите – допълни Вакареев.

„За нас основната цел е да трупаме опит, тъй като имаме много малко стартове тази година. Трябва да видим как се аклиматизираме на Изток, защото през 2019 г. световното първенство е в Корея и там започват и квалификациите за олимпиадата. Затова всички са тук. Финансирането си ни е по план от ММС“, завърши Вакареев.

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: Венцислав Айдарски, Николай Вакареев, Вихрен, Сандански


Delfina

Спринт
Други новини