БГ EN

Шампионатът при юношите е през уикенда

24-11-2017 09:30 | Николай Кръстев

 

Новите държавни първенства по водна топка за юноши (19 г. ) и девойки старша девойки (17 г.) стартират този уикенд, съответно в София и Бургас и София. 


Бургаският 25-метров басейн "Меден рудник" ще приеме първия кръг от шампионата за дамите, родени 2003 г. и по-малки от петък до неделя (24-26 ноември 2017 г).  

 

В първенството участват отборите на шампиона Ботев 2000 (Враца), Локомотив Никола Нанов (София) , Черноморец (Бургас), Арда (Кърджали), КПС Варна и ЦСКА.

Първенството при девойките ще се играе в общо три кръга, като домакини на следващите два ще са съответно Локомотив НН и Ботев 2000. 


В събота и неделя (25 и 26 ноември) на столичния басейн "Диана" са мачовете от двете квалификационни групи в първенството за юноши старша, родени 1999 г. и по-малки. 


В група "А" са шампионът Локомотив НН, варненските Комодор", КПС "Варна и Тича.

В група "Б" са Аква Спорт, Черноморец, Славия и ЦСКА. 


Регламентът е различен от предишното първенство.


Победителите в двете групи се класират направо за финалната четворка, който по програма е през юни 2018 г.

 

Останалите шест отбора играят във втората квалификация през февруари 2018 г., от която първите два състава допълват финалната четворка.

 

Отборите, заели местата от трето до шесто във втората квалификация след това играят турнир за разпределение на позициите от пета до осма в крайното класиране.

 

Програмата за юношите

 

Програма за девойките

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: юноши, девойки


Delfina

Спринт
Други новини