БГ EN

Боецът Симеон Бонев празнува 80 г.

Ватерполистът Симеон Бонев (вляво) в борба за топката
Ватерполистът Симеон Бонев (вляво) в борба за топката
14-12-2017 10:01 | Любо Бонев


Преди малко повече от година започнах да пиша своя рубрика в BGswim.com, за което съм изключително благодарен на екипа на сайта. Наистина се забавлявам и се надявам, че и на читателите им е интересно.

Но всичко това би било невъзможно, ако не беше един човек, заради когото станах ватерполист.

От него съм научил всичко във водната топка, до най-малките подробности, но никога не ми е бил треньор. Винаги е бил близо до мен със съветите си, въпреки че през по-голямата част от спортната ми кариера живееше на 3000 км от мен.

Разбира се, става дума за баща ми, Симеон Бонев.

Днес навършва 80 г.
Започнах да пиша един материал за него, но не си представях, че ще ми е толкова трудно. Историите, които бих искал да разкажа са безброй. Затова ви препоръчвам да прочетете по-долу интервюто, което направи с него Асен Минчев преди няколко години за списание „Плуване и водна топка“.

Тези, които не го познават могат да добият представа от него за многобройните му успехи не само във водната топка, но и в плуването, където е бил рекордьор, а също и в скоковете във вода. А тези, които го познават, знаят много добре кой е Симо Бонев или Вълчан, както го наричат най-близките му приятели от водната топка и какво е той за плувните спортове в България. Интервюто е все още актуално, тъй като баща ми в последните години не е добавял нищо ново към своето CV, ако не се броят победите му на бридж белот....Освен всичко, което съм научил от него за любимия ни спорт, две са нещата, които най-много ценя и мисля, че съм „прихванал“ от него -  да бъда честен (дори и когато играя карти) и мъжкар до край.

 

Честит рожден ден, Вълчо! Бъди жив и здрав и се радвай още дълги години на двете си прекрасни внучки!

 

Прочетете портрета за Симеон Бонев, направен от Асен Минчев

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 
Delfina

Спринт
Други новини