БГ EN

Божилов: Европейското не мина, както очаквах

16-12-2017 15:50 | Василен Димитров


Петър Божилов завърши с протоколно плуване българското участие на европейското първенство за мъже и жени на 25-метров басейн в датската столица. На 100 м св. стил, която не е силната му дисциплина, възпитаникът на Борис Божилов и столичния клуб Омега’01 регистрира  52,38 сек.

Не можа да слезе под 52 секунди, но резултатът му е близо до най-доброто му лично постижение (51,95) и му отреди 83-о място. Плува във водещия четвърти коридор на първата от деветте серии.

Преди това завърши 19-и на 1500 м св. стил и 36-и на 400 м св. стил.

В Копенхаген треньор му беше президентът на клуба Георги Пандев. Време за почивка няма, във вторник Божилов ще плува на държавния шампионат за мъже и жени.

 

Всички резултати от Евро 2017 ТУК

 

Божилов коментира пред BGswim.com цялостното си представяне и впечатленията си при мъжете на голямо първенство.

 

За стотака

 

„Като цяло първенството не премина така, както планирах. На стотака и 400 м свободен стил дадох всичко от себе си, но крайният резултат бе далеч от очаквания. С треньора Пандев ни подхвана местното грипче последните дни. Него по-зле от мен. Заради това не се получи стотака, както очаквах. Е, най-вече защото не тренирам специално за спринтове. Може би нямам експлозивността в мускулните влакна. Очаквах плуване около 51 секунди, но не се получи”, заяви Божилов.

 

Пълния коментар на Петър Божилов четете във Viasport.bg

 

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: Петър Божилов, европейско, Копенхаген


Delfina

Спринт
Други новини