БГ EN

Чудовище в Преспанското езеро

22-12-2017 09:35 | BGswim.com

 

Тези дни истински хит в You Tube в съседна БЮР Македония стана клипче, на което се вижда нещо подобно на чудовище, показващо се от водите не Преспанското езеро в БЮРМ.

 

Не е ясно дали на кадрите е гмуркач или някаква твар. Тази неяснота обаче не пречи клипчето масово да се гледа и обсъжда.

 

През 2012 г. за първи път се появи информация, че в езерото обитава чудовище, което не бе доказано. Много хора смятат, че звярът умишлено е измислен с цел да се привлекат туристи и фотографи.

 

Всъщност има две преспански езера – Голямо и Малко. Чудовището, ако изобщо има такова, е забелязано в Голямото Преспанско езеро. То се намира на територията на БЮР Македония, Гърция и Албания. Близо е до Охридското езеро, като ги дели планината Галичица.   

 

Малкото Преспанско езеро се намира в Гърция. В него е остров Свети Ахил, където е погребан великият български цар Самуил.  

 

Виж клип в You Tube

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: Преспанско езеро, чудовище в Преспанското езеро


Delfina

Спринт
Други новини