БГ EN

Украйна строи 100 водни комплекса за $1 млрд.

10-01-2018 12:17 | Василен Димитров

 

Украйна ще изгради повече от 100 водни спортни комплекса през следващите 5 години, а общата инвестиция в тези съоръжения ще бъде 1 млрд. долара.

Планът бе афиширан от местната федерация по плуване, цитирана от специализирания сайт swimtim.com.

Инвеститорите на тези съоръжения ще действат като оператори на пазара за фитнес услуги, както и общини, които благодарение на финансовата децентрализация ще получат допълнителни ресурси за изграждане на инфраструктурата.

Тази прогноза беше изказана от първия заместник-председател на Плувната федерация на Украйна Владимир Шумилин на международната конференция "Град и модерен плувен басейн" в Киев.

Според прогнозите на федерацията по плуване, операторите на пазара на фитнес услуги през 2018-23 г. ще създадат нови съоръжения за водни спортове в големите и средни градове (до 250 хиляди жители) и общините - както в големите градове, така и средни и малки.

 

Фитнес операторите ще разработят комплекси за водни спортове в рамките на инвестиционния модел, насочен към реализиране на печалба и възвръщаемост на инвестициите.

 

Както отбеляза президентът на Федерацията за корабоплаване Дмитрий Качуровски, централата предоставя на градовете методологическа помощ за създаване на съоръжения за водни спортове, които отговарят на международните стандарти и могат да бъдат използвани за обучение и спортни състезания.

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: басейни, инвестиции, опит


Delfina

Спринт
Други новини