БГ EN

Защо и мъжете полудяха по СПА?

11-01-2018 21:55


Все повече мъже посещават СПА центрове - в дамска компания, с партньори или сами. Днес 1/3 от клиентите са представители на силния пол, сочи проучване на Международната СПА асоциация (ISA). Не само записват часове за спорт, масажи и маникюри, а си правят маски, пилинги и цялостни процедури

Каква е причината да го правят?

В СПА центровете вече се създава полово неутрална обстановка, където мъже и жени се чувстват еднакво комфортно и се предлагат и процедури, специално предназначени за мъже, т.нар. “Маски на джентълмена”.

В ежедневието те са толкова популярни, че излизат от рамките на дамските занимания. Повечето центрове са предвидили специални стаи, оборудвани с голям плазмен телевизор, бизнес списания, които са на разположение на клиентите докато траят процедурите.

Вече има и СПА само за мъже, загатващи бъдещото постоянно присъствие на силния пол.

 

 

Какво харесват мъжете в СПА?

 

Съвременните СПА центрове предлагат на модерния мъж място, където да избяга от офиса или рутината и, да се освободи от стреса. Така се добавят нови стимули към списъка с начини да запазят поддържан, свеж вид и енергичност.

Повечето мъже посещават СПА за първи път по време на ваканции и пътувания. Там могат да влязат във връзка със своята духовна страна, което е било основната задача на СПА терапията, позната като ‘тихия доктор’.

Мъжете предпочитат продукти и процедури, ориентирани към техните специфични нужди и изисквания.


Според Раул Андрюс Судре, експерт по SPA маркетинг: “Най-важното за този вид терапии за мъжете е формирането на екип от специалисти, ориентиран към мъжките желания. Тази задача е може би най-трудната, но е и най-важната, защото именно персоналът е този, който ще трябва да спечели играта”.


Мъжете обичат да се говори направо. Затова изискват ясна информация за продуктите и очакваните резултати. Те не харесват суетенето, увъртането и преувеличаването, съпътстващи дамската козметика.

 

Трябва да се говори по мъжките правила – направо по темата! Те търсят резултати и то бързи.


Процедурите за мъже вече са толкова разнообразни, колкото и тези за жени – маски за лице, тяло, масажи, обезкосмяване на проблемни части, маникюр, педикюр.

Мъжката СПА терапия предлага пълния спектър от услуги и примамва все повече представители на силния пол да се обърнат към нея при първа възможност.СПА подаръци за мъже


Когато избирате подарък за мъж, едва ли първият избор е точно този. Всъщност много биха се зарадвали да получат нещо, което да ги отпусне и поглези. З

а да изберете перфектния подарък, помислете какво го кара да се почувства специален. Подарете му ден в СПА център или му поднесете продукти, които ще му помогнат да релаксира у дома.


Денят в СПА център може да му предложи отпускащи масажи, процедури за кожата и дори педикюр. Много мъже виждат в тази терапията средство да презаредят батериите си.

Друго решение е да се обърнете към ароматерапевт. Той може да смеси ароматни етерични масла по ваш вкус, които мъжът ви да използва по всяко време у дома.


Кошницата с подаръци става все по-популярна. Можете да я декорирате по свой усет, да я купите или да си направите сами. Обикновено в нея се поставят - четки, лосиони, масла за вана, пемза – всичко, от което той ще има нужда за домашните процедури.

Може да включите топла пижама и роба в източен стил за цялостна СПА терапия. Уверете се, че ароматите са мъжки и му харесват.

 

Източник: spa-life.bg

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: спа, любопитно, здраве, релакс, баня


Delfina

Спринт
Други новини