БГ EN

Гумените играчки за вана пълни с плесен

13-01-2018 12:33

 

Време е за къпане на бебето? Почакайте малко и първо прочетете това!

Ако сте любопитни да видите какво се крие във вътрешността на любимото гумено пате или пластмасова лодка, с която детето ви обича да се къпе, ще я изхвърлите веднага, твърди американецът Джек Тепфер.

И привежда доказателства, че от топлата и влажна среда във вътрешността на играчките за вана (които неминуемо остават мокри от вътре, защото се държат дълго във вода и не могат да изсъхнат), се развиват опасни плесени, разказва deti.mail.ru.

„Докато се къпят, децата ги лапат, дъвчат, даже пият от тях. Ако те настояват да ги използват, изхвърлете ги след първата баня без да се замисляте, колкото и да са любими на детето ви. Тези играчки са евтини и можете да купите отново – много по-добре, отколкото да рискувате здравето на малките“, съветва Тепфер.

Той изучава пластмасовия пират, с който неговите деца обожавали да си играят, докато ги къпят. И когато натиска фигурката, от устата на пирата се излива отвратително изглеждаща и отвратително миришеща субстанция.

И други родители са стигнали до изводите, направени от Джек, и миналата година масово са споделяли видеа в социалните мрежи, които демонстрират плесенясалите вътрешности на популярни детски играчки за гризане, които децата толкова обичат, когато им растат първите зъби.

Колко е опасна за детското здраве тази плесен, която живее в играчките? „Ако малкото ви има здрава имунна система, вероятността да се разболее от контакта с нея, като пие вода от банята, е близка до нула“, обяснява пред Care.com, нюйоркският педиатър Люба Конопасек.

Но при по-чувствителни деца това може да доведе до алергични реакции и дори до астма.

Ако все пак ви е жал да изхвърляте играчките за баня след всяко къпане, може да последвате съветите на Romper:

- Първо, опитайте със самозалепващ пистолет да залепите дупките в още новите играчки, през които водата може да прониква.

- Когато играчката не се използва, не я съхранявайте в банята, където винаги има висока влажност, а в добре проветрена стая.

- Търсете гумени и пластмасови играчки, които са без отвори и дизайнът им позволява да се измиват и изсушават лесно.

Източник: Новите родители

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: здраве, бебе, вана, плесен


Delfina

Спринт
Други новини