БГ EN

Мраморната катедрала - пиршество на цветовете

14-01-2018 08:34
Сгушени в непретенциозно островче, тези блестящи съкровища са находка от цветове, толкова ярки, че изглеждат не като истински, а като нарисувани. Това са Мраморните пещери (Cuevas de Marmol) в езерото Генерал Карера в Патагония, Чили.

Сюреалистични на вид, те отразяват зеленината на морската пята, сапфирено синята вода, сивите скали и яркото златисто слънце.

 


Наричат ги още „Мраморната катедрала”.

Образували са се в течение на 600 години, като вълните са изглаждали повърхността на скалите.

Цветовете по стените им се променят според нивото на водата в различни периоди от годината. През пролетта са тюркоазено зелени.


През летния сезон, когато ледниковият отток се увеличава, нивото на водата се повишава, за да създаде дълбоко небесносиньо.До тях може да се стигне само с лодка.

Туровете са на цени от 15 до 75 долара.Отвън не изглеждат впечатляващи, но под скромната външност се крият удивителни краски от въртящи се цветове.

 

Източник: economic.bg

 

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: Мраморна катедрала, пещери, любопитно, Чили


Delfina

Спринт
Други новини