БГ EN

Хидротерапията дави стреса

14-05-2018 16:01

 

Хидротерапията е неотменима част от таласотерапията (лечение с морска вода), основана на температурното, механичното и химическото въздействие на водата върху човешкия организъм.

В зависимост от желанията, целите и здравословното състояние, СПА центровете предлагат различни методи на хидротерапия – хидромасажни вани, душ Кнайп, душ Виши, подводен масаж, басейни с морска вода и други.

Различните видове масаж, обтриванията, маските са прекрасно допълнение към тях.

Всички те се използват с успех в различните СПА програми – релаксация, корекция на фигурата, борба с целулита и излишното тегло, постродилно възстановяване, детоксикация.

При желание да се засили химическото въздействие върху организма е достатъчно да се добавят във водата минерални соли, екстракти от водорасли, отвара от билки или ароматно масло.

За увеличаване на механичното въздействие се регулира напора на водата във ваната, душа, смeня се големината на дюзите.

 

След приключването на сеанса на хидротерапия е желателно спокойно да се отпуснете на удобна кушетка, да се почувства спокойствието и постепенния прилив на бодрост и енергия, да се изпие чаша минерална вода, зелен чай или билкова отвара.

 

 

Средната продължителност на водните процедури е 10-20 минути. Всичките те се провеждат един час преди или два часа след хранене.


Хидротерапията е средство за борба с натрупалата се умора и стрес, за подобряване общото състояние на организма, за корекция на фигурата.

Процедурите са полезни при нарушение на обмяната на веществата, при възстановяване след травми на костната и мускулната системи, при заболявания на опорно-двигателния апарат, сърдечни заболявания, при психически, гинекологически заболявания, при стимулиране на имунната система и други.

Най-голям е ефектът от хидротерапията в най-стресовите за организма периоди на промени - пролетта и есента.
 

Процедурите на хидротерапията са противопоказни при тежки заболявания на бъбреците и черния дроб, кръвотечения, злокачествени и доброкачествени (склонни към растеж) образувания, тежки поражения на кожата, сърцето, психически нарушения, остри инфекции, заболявания в обострен стадий.

Не се препоръчва провеждането им в период на бременност.

 

Източник: spa-life.bg

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: спа, хидромасаж


Delfina

Спринт
Други новини