БГ EN

Олимпийският център във Варна иска активност от общината

25-01-2018 11:53 | Василен Димитров

 

По-активно съдействие от варненската община за функционирането на Олимпийския плувен център в региона очаква Никола Петров -  старши треньор на комплексния победител във всички възрасти ПСК Черно море.

Заедно с Гергана Василева от Астери ръководи звеното.

Останалите олимпийски центрове, определени от БФПС и функциониращи със съдействието на местните общини, са в Бургас, Пловдив, София и Сандански.

„Задачата на това звено е да даде възможност на талантливи плувци, на децата, които имат желание, да развият потенциала си до 100 % процента”, коментира Петров пред BGswim.com.„Имаше пропуски откъм организация, но е разбираемо с оглед на това, че общините развиват масовия спорт. Обсъдили сме ситуацията с главния мениджър на националния отбор Кристиян Минковски. Така че очакваме подпомагане от варненската община, както е обещано, но да видим“, допълни Петров.

Олимпийският център във Варна е базиран на плувен комплекс „Приморски“.

Според договорката между БФПС и общината варненските клубове могат да използват всяка зала, всяко съоръжение в самия комплекс.

Концепцията за новата платформа е обсъдена с всички клубове във Варна, има съгласие помежду им
 
В олимпийските звена ще бъдат селектирани най-добрите деца, които тренират плуване. Критериите са вписани в специална таблица и главната цел е подготовка за следващите игри Токио 2020 г.

 

Състезателите ще могат да влизат и излизат от звената, в зависимост от това как се развиват.

„Условията във всеки от отделните центрове са различни и това води към този момент до проблеми в координацията. Работим обаче в обща насока и към едни и същи състезания“, допълни Петров.

Снимки: Евгени Цеков и Делян Господинов

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: олимпийски център, Никола Петров, Варна, БФПС, Приморски


Delfina

Спринт
Други новини