БГ EN

Започнаха мачовете при 11-годишните (снимки)

Отборът на Локомотив Никола Нанов. Снимки: Николай Кръстев
Отборът на Локомотив Никола Нанов. Снимки: Николай Кръстев
13-02-2018 10:25 | Снимки: Николай Кръстев | Николай Кръстев

 

Започнаха мачовете при 11-годишните ватерполисти в първия сезон, през който у нас се организират състезания за толкова малки играчи.

През 2018-а в двете зони – Изток и Запад са заявили участие общо 12 отбора за U 11, която включва момчета и момичета, родени 2007 г. и по-малки.


Така възрастите във водната топка в мъжкото направление стават вече шест – U11, U13 (досегашните деца), U15 (момчета),  U17 (юноши младша) U19 (юноши старша) и мъже, а при слабия пол – девойки и жени.

 

Регламентът при U11 е максимално опростен – в три еднодневни турнира в двете зони ще играят мачове по 4 от отборите в съответния регион, като „отсъстващите“ всеки турнир ще са различни.

Резултати от мачовете се водят, но не се съобщават, нито се прави крайно класиране. Целта е малчуганите единствено да усетят радостта от играта и да бъдат запалени по спорта.А през лятото БФВТ предвижда общ фестивал, който ще събере на един басейн всичките 12 отбора, където също ще се играе без да се обявява крайно класиране и шампион на България.

А награди ще има за всички.


В София на басейн „Диана“ за първи път вкусиха от магията на водната топка най-малките ватерполисти от Локомотив Никола Нанов, ЦДНА 2013, Ботев 2000 и Славия.

 

В зона Изток са още съставите на ЦСКА и Левски.
 

Отборът на Локомотив Никола Нанов

 

Отборът на ЦДНА 2013

 

 

Отборът на Славия


 

Отборът на Ботев 2000

 

 

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: водна топка, деца


Delfina

Спринт
Други новини