БГ EN

Почина Анка Найденова

14-02-2018 13:40 | BGswim.com

 

IN MEMORIAM 

 


Анка Велкова Найденова

(1933–2018)

 

BGswim.com с прискърбие съобщава, че на 84-годишна възраст вчера почина известната русенска треньорка по плуване Анка Найденова.

 

Тя е с неоценими и исторически заслуги за развитието на плувния спорт в Русе.

 

Известна е с това, че почти всички плувци от дунавския град са се научили да плуват при нея, като вещата специалистка е предала на всички тях любовта си към синия спорт.  

 

Анка Найденова е майстор на спорта по плуване.

 

Участничка е в първото държавно първенство по плуване за ветерани през 1978 г. На всички национални шампионати за ветерани на които е участвала оттогава е вземала медали.

 

Ще я запомним с нейната скромност, трудолюбие и всеотдайност.

 

Русенският и българският плувен спорт губят безвъзвратно един отличен треньор по плуване, както и един човек с високи морални качества.

 

BGswim.com и Асоциацията на българските плувци изказват своите искрени съболезнования на роднините, близките и приятелите на починалата.

 

Опелото пред тленните останки на починалата ще бъде на 16 февруари (петък) от 12:00 часа в Храм „Св. Николай“, ул. „Епископ Босилков“ 7, гр. Русе.  

 

Бог да я прости!    

 

 

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: Анка Найденова


Delfina

Спринт
Други новини