БГ EN

Тръгват европейски първенства по водна топка за 15-годишни

13-03-2018 11:44 | снимки: Андрей Андреев | Николай Кръстев

 

Техническият комитет по водна топка към ЛЕН, чийто най-дългогодишен член е Андрей Константинов, взе редица важни решения.

Ето тези от тях, които имат отношение и към българската водна топка, съобщени от Константинов за BGswim.com:

- Занапред на всеки официален турнир под егидата на ЛЕН ще се допуска участие на 15 играчи от всеки отбор, досега бяха 13.  

- За всеки отделен мач обаче трябва да бъдат определяни както и досега по 13 състезатели.

- За тази цел се разрешава ползването на шапки с номера 14 и 15.

- Червените шапки на вратарите ще са с номера 1 и 13.- За първи път това правило ще влезе от квалификационните турнири за U19 през месец май 2018 г., домакин на един от които е Бургас.

 

- От 2019 г. е въвежда европейско първенство за юноши U 15. То ще се провежда в два етапа - квалификации за 16 отбора и финали през великденската ваканция в годината, когато има европейско първенство на U17.

- Турнирът за Купата на Европа за национални отбори за мъже ще се провежда редовно от сезон 2018-2019-а, като тазгодишното издание се счита за нулево. Това ще рече, че новият турнир започва с квалификации през октомври 2018 г. и е ОТВОРЕН за всички страни в Европа.

Класиралите се на 9-12 място се класират направо за следващото европейско първенство. А тези, класирани на 13-16 място, играят квалификация с отборите, заели позициите от 13 до 16 на предстоящото европейско в Барселона за класиране за следващия континентален шампионат през 2020 г.

ЛЕН обмисля възможността да подпомогне финансово страните участнички в турнира за Купата на Европа.

- Техническият комитет по водна топка реши Европа да заеме единна позиция спрямо ФИНА по въпроса за евентуални промени в правилата на водната топка. За тази цел ЛЕН призовава всички европейски федерации по водна топка да участват в Конвенцията на ФИНА, която ще се проведе в Будапеща на 26-28 април, и да изразят позицията си.

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: андрей константинов, лен, промени, евротурнири, правилник


Delfina

Спринт
Други новини