БГ EN

45-о ОУ №1 сред учениците на плуване

снимка: Павлина Стоянова
снимка: Павлина Стоянова
16-04-2018 13:16 | Василен Димитров

 

45-о ОУ „Константин Величков“ е победителят в плувния празник за ученици, който се състоя на басейна на 97-о СОУ „Братя Миладинови“ в столичния квартал „Люлин“ (пета част).

В надпреварата взеха участие 73 деца от І до ІV клас.

Състезанието бе за столичните училища, в които се провежда обучение по плуване, съгласно държавните образователни стандарти за учебно съдържание по физическо възпитание и спорт.

Беше организирано от Асоциацията на българските учители по физическо възпитание и спорт (АБУФВС), в партньорство с Олимпийския клуб към Национална спортна академия „Васил Левски“.

Бе под егидата на "София - Европейска столица на спорта 2018", подсигурила предметни наградите за абсолютно всички състезатели.

За учителите по плуване, водили отборите си, имаше изготвени специални почетни грамоти. Организацията на плувния празник нямаше как да се случи без ентусиазма на родители на деца от отбора победител 45-о ОУ „Константин Величков“, главния координатор Жорж Станкович и домакина – 97 СОУ „Братя Миладинови“.

„Показателно за ентусиазма по провеждането на празника беше фактът, че водача 88-о ОУ Ирена Дамянова бе довело едногодишното си внуче, за да бъде до възпитаниците си“, подчерта Павлина Стоянова от отбора победител, която подсигури и информацията за BGswim.com.

Класиране

1. 45-о училище  56 точки.
2. 78-о училище 46 т.
3. 33-о училище 40 т.
4. 97-о училище 36 т.
5. 49-о училище 21 т.
6. 88-о училище 6 т.

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: люлин, 97 соу, плувен празник, училища


Delfina

Спринт
Други новини