БГ EN

Малшанс за Кръстанов на Световната купа в София

Димитър Кръстанов записа първи резултат в полуфинала, но на финала остана 22-и. Снимката: Адриан Колев и UIPM
Димитър Кръстанов записа първи резултат в полуфинала, но на финала остана 22-и. Снимката: Адриан Колев и UIPM
26-05-2018 20:07 | Васо Чинаски

 

Малшанс споходи Димитър Кръстанов във финала на Световната купа по модерен петобой, провеждаща се в София. Олимпиецът ни, който спечели в полуфиналната си серия в четвъртък завърши 22–и от 36 състезатели.

Утре тандемът Тодор Михалев/Пресияна Дишева ще ни представя при смесените щафети в заключителния ден на четвъртия кръг на световната купа, провеждана за първи път в България.

Иначе след първата дисциплина плуване Кръстанов слезе до 12-а позиция, а от фехтовката падна до 33-о място.

Нямаше късмет и с коня, който в модерния петобой се пада по жребий. Записа 269 т. от възможни 300.

Преди комбинираното бягане и стрелба българинът имаше актив от 747 пункта и стартира 32-и.

Силното представяне на огневия рубеж и постоянното темпо в обиколките му отреди 22-омясто в крайното подреждане.Шампион в София стана ирландецът Артър Ланигън с 1468 т. Сребърен медалист е Уонг Тае Юн (Република Корея) с 1454.

Тройката оформи французинът Пиер Дежарден с 1449 точки.Призьорите бяха наградени от президента на UIPM (Международната федерация по модерен петобой Клаус Шормън), шефа на БФМП Андрей Кузманов, ректорът на НСА проф. Пенчо Гешев, зам-кмета на Столична община Дончо Барбалов и Румен Кожухаров- член на борда на БФМП.

 

Утре смесените щафети започват с битките в плуването, стартиращи в 10:00 часа на покрития 50-метров басейн „Диана”.Останалите четири дисциплини - фехтовка, конна езда и комбайн (бягане+ стрелба) ще се проведат на терените на НСА.


Световната купа у нас се провежда под егидата „София – европейска столица на 2018“ и една от последните проверки преди европейското първенство, което предстои през юли в Шекешфехервар (Унгария).

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: димитър кръстанов, модерен петобой, световна купа


Delfina

Спринт
Други новини