БГ EN

Титаник отново ще плава (видео)

24-06-2018 10:02 | BGswim.com

 

Титаник отново ще заплава по моретата. Новият суперкораб ще бъде пълно копие на оригиналния, но ще бъде с четири метра по-широк, поради необходимостта от задоволяване на съвременните мерки за сигурност.

Титаник 2 се финансира от австралийския милиардер Клайв Палмър и неговата компания „Blue Star Line”.

За разлика от първоначалния модел, новият ще има достатъчен брой спасителни лодки и модерни системи за евакуация и навигация, последна дума на техниката.

 Новият круизен лайнер ще бъде на 9 етажа, с 840 кабини за 2400 пътници и 900 души персонал.

На борда ще има басейн, турски бани и фитнес зали


Ще бъде дълъг 270 метра, широк 53 метра и ще тежи 40 000 тона. Също като своя трагичен предшественик ще предлага билети за първа, втора и трета класа.


Титаник 2, който трябва да бъде спуснат на вода догодина, ще потегли от Джиангсу (Източен Китай) до Дубай, а не както Титаник от Саутхемптън до Ню Йорк.


Оригиналният Титаник потъна на своето първо плаване през 1912 година, след удар в айсберг. При катастрофата загинаха над 1500 пътници и членове на екипажа.

Колко ли хора ще се престрашат да се качат на Титаник 2, предвид фаталната известност на неговия предшественик?

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: титаник, любопитно


Delfina

Спринт
Други новини