БГ EN

КПС Варна дублира титлата си в младшата възраст

снимки: Делян Господинов
снимки: Делян Господинов
24-06-2018 23:00 | Николай Кръстев


Ватерполистите на КПС Варна дублираха титлата си в държавното първенство по водна топка за юноши младша възраст U17, родени 2001 г. и по-малки.

Възпитаниците на треньора Найден Найденов стигнаха до титлата след много интересно развитие на ситуацията в суперфинала на отборите от Топ 4 във Варна.

За него се класираха най-добрите четири тима от първия финален турнир, който се игра преди четири месеца отново в черноморската ни столица.

Тогава за заключителните мачове заслужиха място отборите на КПС Варна (9 т.), Тича (6), Локомотив НН (3) и Комодор (0).
Суперфинала започна с успех на Комодор над КПС Варна с 4:3, след което Тича се наложи над Локомотив НН с 10:5.

 

В следващия кръг шампионът от миналата година КПС Варна записа нов неуспех – 3:5 срещу Локомотив НН, а Тича и Комодор завършиха наравно 7:7.

Така в последния кръг на практика се играха два финала – за бронзовите и за златните медали.

Комодор надделя над Локомотив НН с 5:3 и заслужено завърши трети. А КПС Варна без трима от титулярите си `(двама наказани и един контузен) с пределна мобилизация стигна до шампионско 9:5 срещу Тича.

Така Комодор със 7 точки спечели Суперфинала, в който Тича набра 4 точки, а Локомотив НН и КПС Варна – по 3.

Крайно класиране


1. КПС Варна – 12 т.
2. Тича – 10 т.
3. Комодор – 7 т.
4. Локомотив НН – 6 т.Отборът на Тича

Шампионатът бе изключително интересен, а отборите в Топ 4 – равностойни, което заложи интрига във всеки мач от суперфинала. КПС Варна заслужено дублира титлата си най-вече заради аванса от първия туернир и начина, по който изигра решителния последен двубой с Тича, въпреки сериозните си колебания в първите два мача сега.

Успехът на Тича (треньор Бисер Георгиев) е много сериозен на фона на четвъртото място в миналото първенство. Комодор (треньори Николай Райков и Николай Николов) не отстъпваше по на първите два отбора в крайното класиране и резонно оформи варненската тройка в крайното класиране.

За Локомотив НН (тр. Васил Нанов) четвъртото място е разочароващо, но и реално на фона на липсата на добър център в състава. 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: юноши младша, водна топка, кпс варна, тича


Delfina

Спринт
Други новини