БГ EN

Мръсният басейн миришел на хлор

06-07-2018 10:26

 

Миризмата на хлор в басейните е лош признак, защото означава, че водата е мръсна, съобщи в. "Мирър", позовавайки се на американски специалисти.

Силната миризма въобще не означава много хлор във водата. Тя е признак, че в нея има пот, урина, дори изпражнения.


Когато се комбинира с тях, хлорът образува дразнещите съединения хлорамини. Именно те миришат и причиняват смъдене и зачервяване на очите.


Чистите басейни не миришат на хлор, изтъкнаха от американския Център за контрол и профилактика на заболяванията и от Съвета за качество и безопасност на водите, предаде БТА. 


"Разбираемо е защо повечето хора мислят, че миризмата на химикали означава повече хлор в басейна. Истината обаче може да е точно обратната" - каза Крис Уайънт от Съвета за качество и безопасност на водите.


"За да намалите риска от образуване на хлорамини в басейна, взимайте душ, преди да влезете в него, и извеждайте често малките плувци до тоалетната" - препоръча Крис Уайънт.


Източник: 24 часа

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: хлор, басейн, любопитно


Delfina

Спринт
Други новини