БГ EN

1000 души ще плуват по 1000 м във Варна

07-07-2018 08:45 | Десимира Тончева

 

Атрактивен плувен уикенд за варненци и гостите на града организират инициаторите на спортния форум „1000х1000”.

Събитието, което ще се проведе на 4 август (събота), обещава да се превърне в своеобразен морски празник за любителите на плувните спортове.

То няма състезателен характер и е своеобразна тренировка за онези, които искат да преплуват маратона Галата – Варна на следващия ден. Идеята е 1000 души да преплуват 1000 м в морето.

Сборният пункт е на плажната ивица под плувен комплекс „Приморски” – до ресторант „Мистър Баба” в 8:00 часа. Стартът е 2 часа по-късно, от 10:00 ч. 

Медицински екип ще подсигури задължителен преглед за участващите. По желание те могат да го осъществят също и в Спортния диспансер (Медицински център за рехабилитация и спортна медицина) във Варна, както и при личния си лекар, ден преди събитието.

Организатори на проявата са ВМС на Република България, община Варна и плувният шампион на България ПСК Черно море със съдействие на концесионера на плажната ивица „Лазурен бряг‘91”.

Идеята за инициативата е на председателя на УС на ПСК Черно море” - изпълнителен директор на „Агрополихим” – Филип Ромбаут.


Дебютното издание на „1000х1000” се проведе миналото лято, когато до магията на един от най-красивите и трудни спортове – плуването, се докоснаха 130 души от страната и чужбина.


Организаторите очакват и тази година в инициативата да се включат много плуващи хора, семейства от Варна, гости на града, както и представители на различни компании, които обичат плувния спорт.


Всички участници в „1000х1000” ще бъдат застраховани. Събитието ще бъде обезпечено от ВМС на РБ, БЧК и квалифицирани спасители, които ще бдят над желаещите да преплуват дистанцията от 1000 м в морето. Организаторите апелират желаещите да вземат участие да поканят на събитието свои приятели и почитатели на плувния спорт.

Всички участници в маратона ще бъдат част от томбола с атрактивни награди.

Миналата година проявата бе белязана от международно участие от Белгия, Ирландия, Холандия, Дания и Бахрейн.

Източник: Десимира Тончева, ПСК Черно море

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: маратон, варна, 1000х1000


Delfina

Спринт
Други новини