БГ EN

Божилов от европейско на европейско

Снимки: Евгени Цеков, sportsgallery.eu и Ивелин Солаков
Снимки: Евгени Цеков, sportsgallery.eu и Ивелин Солаков
12-07-2018 14:00 | Василен Димитров

 

Петър Божилов се прибра буквално само, за да смени куфарите за европейско първенство за юноши и девойки в открити води в Малта.

Миналата седмица участва на континенталния шампионат на 50-метров басейн във Финландия.

Сега Божилов е най-големият от петимата ни състезатели на европейското маратонско първенство, което ще се проведе от петък до неделя (13-15 юли).

 

18-годишният състезател на Атомик (Козлодуй) ще плува 10 км.

 

Надеждите за призово класиране са свързани с Василики Кадоглу на 5 км. Състезателката на варненския Астери стана шампионка на Испания и Франция във възрастта си.Василики Кадоглу с треньора си Динко Юкич

Клубът ще има двама състезатели. Благовест Тодоров ще плуват 7,5 км.

Останалите двама състезатели са също като него във възраст до 17 години. Това са Радостин Кръстев (ПК Сандански) и Тодор Тодоров (ПК Черноморец, Бургас).

 

Радостин Кръстев

Водачи на групата са Петър Стойчев – най-яркото име на българското маратонско плуване, който бе приет през май в Залата на славата, и Божидар Граматиков (Сандански) – също като Божилов сменил само куфарите за двата поредни европейски шампионата.

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: петър богилов, василики кадоглу, петър стойчев, божидар граматиков, европейско, малта


Delfina

Спринт
Други новини