БГ EN

Двойката скул на репешаж

Снимки: Sport PR Events Managment
Снимки: Sport PR Events Managment
09-09-2018 16:27 | BGswim.com

 


Новата двойка скул на, стартира плахо на световното първенство по гребане за мъже и жени, което се провежда в Пловдив.


Кристиан Василев и Борис Йотов се наредиха в четири в серията си и не успяха да се класират директно за полуфиналите.

Имат още един шанс да намерят място сред най-добрите 12 лодки – чрез репешажите в сряда.

Рекордите започнаха да валят още от първия ден на световното първенство по гребане. В четвъртата серия от сутрешната сесия, в която се състезаваше и Пенев, падна първото върхово постижение в света – на скиф лека категория.

Другите ни две лодки, стартирали днес, също ще гребат на репешажи.

Лазар Пенев на скиф лека категория завърши трети в серията си с време 7:25,79 мин., а двойката без кърмчия Станимир Халаджов и Рангел Кацарски записа 7:10,67 мин. и остана на крачка от директно класиране на ¼-финалите, финиширайки на пета позиция в гонката си.

 

Лазар Пенев

 

Германецът Джейсън Осборн се присъедини към все по-голямата група на състезатели и треньори, за които българското съоръжение е най-любимото им от всички по света. Финишира за 6:41,03 мин. и вече държи световния рекорд на скиф лека категория.   

 

„Двойката е нова и това беше изобщо първият истински тест за момчетата. Иначе  - в името на по-доброто бъдеще, трябва да даваме реална оценка - много слаб старт и лоши първи 500 м. След това свалиха още от скоростта на вторите 500 м и с това изпуснаха гонката. Не може да се излезеш от групата и след това да разчиташ само на финален спринт, за да победиш. Ако не можем да подобрим времената, значи нещо и в подготовката ни куца”, заяви Петко Аргиров – треньор на Кристиан Василев и Борис Йотов.

 

Наставникът смята, че той и момчетата имат време, за да променят някои неща до репешажите след два дни, когато двойката ще има втори шанс да си спечели място на полуфиналите.


„Не е страшно, че в този старт не ни се получиха нещата. Ще си направим правилните изводи и ще се пробваме в репешажа за нещо повече. Там вече всяка грешка се наказва и ще е фатална. Ще трябва да направим корекции в начина на преминаването на дистанцията. Няма как да съм доволен от днешния старт. Предполагах, че в най-лошия случай ще сме 3-и, а ние финиширахме четвърти. Времето им по дистанцията е много слабо. Ще трябва да се промени това. Просто трябва да не пробват, а да седнат в лодката и да карат. Трябва да са на макс”, допълни Аргиров.


Кристиан и Борис също не бяха доволни.


„Беше тежко, трудно. Не знаем все още къде сбъркахме. Със сигурност обаче имаше грешки. Предстои да направим сериозен анализ с треньорите. Имаме два дни да изясним всичко и да решим как ще проведем следващата гонка. Защото репешажът ще е много важен. Надявам се нещата да ни се получат”, заяви Василев след серията.

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: гребане, световно, пловдив, кристиан василев, борис йотов


Delfina

Спринт
Други новини